۱۳۹۵ فروردین ۳, سه‌شنبه

رنجنامه دلارام اکبری، دانشجوی محروم از تحصیل بهایی

delaram-akbari
خبرگزاری هرانا – دلارام اکبری شهروند بهایی ساکن ساری و دانشجوی دانشگاه قدسیه این شهر در رشته نرم افزار کامپیوتر پس از پشت سرگذاشتن ترم اول تحصیلش در این دانشگاه در تاریخ ۲۳ دی ماه ۱۳۹۴ اخراج گردید. دلارام که علاوه بر محروم شدن از تحصیل به دلیل باورهای دینی اش و پیوستن به خیل عظیم دانشجویان محروم از تحصیل بهایی در ایران، شاهد بوده است که چطور حقوق اولیه سایر اعضای خانواده اش نیز به همین دلیل مشترک نقض شده، با نگارش رنجنامه ای که در پی می آید، وجدان های بیدار را به پرسش گرفته است.
دلارام اکبری، جوان بهایی ساکن استان مازندران درد و رنجش را با وجدان های بیدار با نگارش رنجنامه اش که در اختیار هرانا قرار گرفته قسمت کرده است. او در قسمتی زا نامه خود دردمندانه این پرسش را مطرح میکند ” اشک هایی که دوستانم به خاطر اخراج من می ریختند عمیقا قلبم را به درد آورد ولی افسوس هیچکسی برای دل دردمند و شکسته ی من و دوستانم نمی توانست هیچ کاری انجام دهد. هر روز این سوال را بارها از خودم می پرسم و برایم قابل هضم نیست کجای قانون خلقت و کتاب خدا نوشته شده در حق یک انسان این همه ظلم و بی مهری روا شود؟”

۱۳۹۴ اسفند ۲۶, چهارشنبه

گزارش‌گران بدون مرز نگران وضعیت روزنامه‌نگاران زندانی در ایران است

gozareshgaran bedone marz
خبرگزاری هرانا ـ گزارش‌گران بدون مرز بار دیگر نگرانی خود را از وضعیت بازداشت روزنامه نگاران و شهروند خبرنگاران زندانی در ایران از این میان افرین چیت‌ساز روزنامه‌نگار قربانی موج بازداشت ١١ آبان ١٣٩۴ اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از گزارشگران بدون مرز، تا این روز به شکل رسمی هیچ خبری در باره وضعیت آفرین چیت‌ساز همکار روزنامه ایران منتشر نشده است.
بنا بر اطلاعات گرداوری شده، وی که با سه روزنامه‌نگار دیگر بازداشت شده بود، به بند ٢ الف زندان اوین منتقل شده و پس از بازداشت تنها تماس تلفنی کوتاهی با خانواده خود گرفته است.
در این بند زندان اوین که در اختیار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دارد، نگاهداری دراز مدت در انفرادی‌های و تحت فشار قرار دادن برای بدست آوردن «اعتراف» روشی رایج است، این اعتراف‌ها سپس در دادگاه علیه متهم مورد استفاده قرار می‌گیرند.
به جز افرین چیت‌ساز چهار زن دیگر نیز ریحانه طباطبایی، رؤیا صابری‌نژاد نوبخت، نرگس محمدی و اتنا فرقدانی که به حبس‌هایی از یک تا دوازده سال محکوم شده‌اند، در ایران زندانی هستند. با این تعداد جمهوری اسلامی ایران بزرگترین زندان جهان برای فعالان رسانه‌ای زن است. برخی از این زندانیان از وضعیت سلامت مساعدی برخوردار نیستند.
وضعیت سلامت عیسی سحرخیز نیز نگران کننده است، وی در تاریخ ١٩ اسفند، در پی اعتصاب غذایی طولانی مدت و نارسایی قلبی به بیمارستان انتقال داده شد. دو همبند این روزنامه نگار، احسان مازندارانی و سامان صفرزایی در تاریخ ۲۲ اسفند در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران با اتهام هایی چون «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، مصداق «اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی و توهین به مقامات» محاکمه شدند. رسیده‌گی به پرونده عیسی سحرخیز به دلیل «عدم مطالعه پرونده از سوی وکیل» به زمان دیگری موکول شد.
رضا معینی مسوول دفتر ایران و افغانستان گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد: «در آستانه سال نو شمار بسیاری از روزنامه‌نگاران و شهروند خبرنگاران زندانی از بودن در کنار خانواده خود محروم هستند. مقامات مسوول ایرانی و از این میان رئیس جمهور حسن روحانی که سکوت‌اش در باره بازداشت‌ها سرکوب را تسهیل کرده است، می‌توانند با استفاده از بخشودگی این ناعادلانه محکوم شده‌اند.»
از سوی دیگر گزارش‌گران بدون مرز از آزادی سراج‌الدین میردامادی، همکار بسیاری از رسانه‌ها از این میان روزنامه توقیف شده حیات نو و رادیو زمانه، در تاریخ ٢٣ اسفند مطلع شده است.
وی در تاریخ شنبه ٢٠ اردی‌بهشت ١٣٩٣ پس از احضار به دادستانی اوین بازداشت و در تاریخ ۳۰ تیرماه همان سال به اتهام «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام» از سوی شعبه ١۵ دادگاه انقلاب محاکمه و به شش سال زندان محکوم شده بود. این روزنامه‌نگار با اجرای ماده ۵٨ قانون مجازات اسلامی به شکل مشروز آزاد شده است.
بنا بر این قانون با پیشنهاد دادستان یا قاضی اجرای حکم و «زندانی که همواره از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهد، حالات و رفتار او نشان دهد که پس از آزادی، دیگر مرتکب جرمی نمی‌شود، می‌تواند از آزادی مشروط استفاده کند که در حبس‌های بیش از ده سال نصف کیفر و در سایر موارد یک سوم آن را تحمل کرده باشد.»
ایران با ٣۶ روزنامه‌نگار و شهروند خبرنگار زندانی یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانه‌ای است. این کشور در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ٢٠١۵، از میان ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار دارد. .
زندانیان را آزاد کنند. یادآور می‌شویم این زندانیان خودسرانه بازداشت و

۱۳۹۴ اسفند ۲۰, پنجشنبه

بیش از ۲۸۰ فعال مدنی خواستار پایان اعتصاب غذای سعید حسین زاده شدند

saeid hosein zade name faaline madani
خبرگزاری هرانا – بیش از ۲۸۰ فعال مدنی، سیاسی و از جمله مادران زندانیان و جانباختگان سیاسی در بیست و یکمین روز اعتصاب غذای سعید حسین‌زاده، با نوشتن نامه‌ای از او خواسته‌اند که برای حفظ سلامتی، اعتصاب غذای خود را بشکند.
«ما صدایت را از میان هیاهوی این روزها می شنویم و بر آنیم تا اگر دست از اعتصاب نکشی ما نیز با تو همراه گردیم. لب بدوزیم و تو را فریاد کنیم. امروز پیش از رسیدن به آزادی سلامت تو را میخواهیم.»
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وضعیت سعید حسین زاده که از جمعه سی ام بهمن ماه اعلام اعتصاب غذا کرده است، از قول پزشکان زندان اوین و منابع مطلع خطرناک توصیف شده است.
متن کامل نامه فعالین مدنی را که نسخه ای از آن در اختیار هرانا قرار گرفته است، در ادامه می‌خوانید:
به دوست و برادرمان سعید حسین زاده
«سعید جان استقامتت در برابر بی عدالتی ستودنی ست
اما بیش از هر آنچه که دغدغه دیروز و امروز مان بوده است نگران سلامتت هستیم.
تو با تمام وجود بی عدالتی را فریاد کردی و جان عزیزت را در دست گرفته، لب بر غذا نزدی و خواستی با سکوت این نا عدالتی را فریاد کنی و چه گوش ها که صدایت را نشنید و گویا در هیاهوی این روزهای پر تب و تاب پیش از نوروز در میان هلهله شهر شنیده نشدی. اما ما دوستان همیشگی ات لحظه لحظه ی اعتصاب غذایت را و مهمتر از آن اعتصاب دارویت را با تو درد کشیدیم.
حال لب بر نوشیدن نیز بسته ای. با جرعه جرعه ای که می نوشیم بغض میکنیم در خود و سیمای مظلومت روح مان را می خراشد.
ما صدایت را از میان هیاهوی این روزها می شنویم و بر آنیم تا اگر دست از اعتصاب نکشی ما نیز با تو همراه گردیم. لب بدوزیم و تو را فریاد کنیم.