۱۳۹۵ دی ۸, چهارشنبه

دست کم دو زندانی در اراک اعدام شدند

برگزاری هرانا – روز یکشنبه هفته جاری، دست کم دو زندانی از متهمان جرایم مواد مخدر در زندان مرکزی اراک اعدام شدند، همچنین امروز یک زندانی در تبریز برای اجرای حکم منتقل شده بود که با توقف اعدام به بند خود بازگشت.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران یکشنبه مورخ ۵ دیماه، دست کم دو زندانی از متهمان جرایم مواد مخدر در زندان مرکزی اراک اعدام شدند.

بنا بر گزارشات دریافتی هرانا، ولی الله رشنو به جرم حمل و نگهداری مقدار نامعلومی مواد مخدر و قدرت ابراهیمی به جرم حمل و نگهداری سه کیلوگرم هروئین به اعدام محکوم شده بودند که این حکم در سحرگاه یکشنبه در محوطه زندان اراک به اجرا در آمد.

گفته میشود منتقل شدگان سه نفر بودند که کماکان از سرنوشت و هویت نفر سوم اطلاعی به دست نیامده است.
همزمان با اعدام اراک هرانا مطلع شد یک زندانی از متهمان جرایم مواد مخدر در زندان تبریز صیح امروز جهت اجرای حکم به انفرادی منتقل شد اما ساعتی بعد با توقف حکم به دلایل نامعلومی به بند سابق خود بازگشت.

۱۳۹۵ آذر ۳۰, سه‌شنبه

بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری زندانی به بیمارستان منتقل شد

خبرگزاری هرانا – روز جاری بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری زندانی در زندان رجایی شهر کرج جهت آغاز مراحل درمانی خود به بیمارستان امام خمینی منتقل و پس از انجام آزمایشات اولیه به زندان بازگردانده شد. این زندانی به زودی در این بیمارستان بستری خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز ۳۰ آذر ۹۵، بهنام (اسعد) ابراهیم زاده فعال کارگری زندانی در زندان رجایی شهر کرج جهت مراحل درمانی «در ناحیه ستون فقرات و مهره های گردن» به بیمارستان امام خمینی منتقل شد.
یک منبع نزدیک به این زندانی با اعلام این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “از زمان بازداشت آقای ابراهیم زاده، این مشکلات در ناحیه ستون فقرات و مهره های گردن وی بوجود آمده.”
این منبع مطلع با بیان اینکه این فعال کارگری زندانی به زندان بازگردانده شده ولی به زودی در این بیمارستان بستری خواهد شد، در ادامه تاکید کرد: “بخشی از هزینه های درمانی وی را قبل از اعزام به بیمارستان، از خودش اخذ کرده اند.”

بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری متولد ۱۳۵۶ اولین بار سال ۱۳۸۷ به اتهام شعارنویسی و فعالیت تبلیغی در شهر اشنویه بازداشت شد.

آقای ابراهیم زاده دومین بار یازدهم اردیبهشت ۱۳۸۸ و همزمان با روز جهانی کارگر، همراه با جمعی از فعالان کارگری و مدنی در پارک لاله تهران بازداشت و بعد از یک ماه به قید وثیقه آزاد شد.
این کارگر زندانی سومین بار بیست و دوم خردادماه ۱۳۸۹ بازداشت شد. او پس از بازداشت مدت ۴ ماه در سلول های انفرادی زندان اوین تحت فشار و بازجویی بود و پس از ان به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی در دادگاهی کوتاه و بدون حضور وکیل، بهنام ابراهیم زاده را به بیست سال حبس تعزیری محکوم کرد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال کاهش یافت.
بهنام ابراهیم زاده در جریان حمله‌ی گارد زندان اوین به بند ۳۵۰ موسوم به “پنجشنبه سیاه” مورد ضرب و شتم واقع شد و به مدت ۱۵ روز نیز به انفرادی های بند ۲۴۰ منتقل شد.

این فعال کارگری در اردیبهشت‌ماه سال ۹۳ به سلول های انفرادی بند ۲۰۹ منتقل شد و پس از مدتی به طور غیرقانونی به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.

ابراهیم زاده از دیسک کمر و آرتروز گردن رنج می‌برد و با وجود پیگیری، تا کنون موفق به درمان بیماری در زندان نشده بود. پسرش نیما به سرطان مبتلا شده بود و خانواده‌اش گفته‌اند که به دلیل بیماری نیما، سختی رفت و آمد و محدودیت های مالی امکان ملاقات هفتگی با او را ندارند.
آقای ابراهیم زاده در زندان رجایی شهر نیز بارها مورد آزار و اذیت قرار گرفت و از بندی به بند دیگر منتقل شده است.
در حالی که حکم محکومیت ۵ سال حبس تعزیری بهنام ابراهیم زاده که به خاطر آن در زندان به سر می برد به پایان رسیده بود در دهم مرداد سال گذشته، دادگاه تجدید نظر استان تهران، بهنام ابراهیم زاده را با کاهش حکم از ۹ سال و نیم زندان به ۷ سال و ۱۰ ماه و ۱۵ روز حبس تعزیری و چهارصدوپنجاه هزار تومان جریمه دیگر محکوم کرد. اتهام او “اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی” و فعالیت تبلیغی علیه نظام درج شده است.
این حکم به دلیل فعالیت های او در زندان در زمانی که حبس ۵ ساله خود را تحمل می کرد صادر شده است.
علاوه بر آن اتهام “فک قرار بازداشت” و “استفاده از تجهیزات ماهواره و پاسور” نیز بخشی از اتهامات این کارگر زندانی بود. همه‌ی این اتهامات در زمانی وارد شده است که او در زندان به سر می برد.

۱۳۹۵ آذر ۲۱, یکشنبه

هویت ۱۰ زندانی اعدام شده امروز در زندان رجایی شهر کرج /خبر تکمیلی

هویت ۱۰ زندانی اعدام شده امروز در زندان رجایی شهر کرج /خبر تکمیلی

خبرگزاری هرانا – حکم اعدام ۱۰ زندانی با اتهام قتل در زندان رجایی شهر کرج صبح امروز اجرا شد. هویت این زندانیان درپی می‌آید.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سپیده دم امروز ۲۱ آذرماه ۹۵، تعداد ۱۰ زندانی که با اتهام قتل در زندان رجایی شهر کرج نگهداری می شدند، حکم قصاص آن‌ها اجرا شد.

هویت احراز شده این زندانیان توسط هرانا عبارت است از:
۱-عبدالله غفاری از بند ۲
۲-حسن شیخی
۳-منصور مظفری
۴-اکبر اصلانی
۵-آرش آزرمی
۶-سید عوض حسینی
۷-حسین کرمی
۸-مصطفی شریفی
۹-رضا حاتمی
۱۰-علی جعفری


هرانا پیشتر گزارش داده بود حکم اعدام ۱۰ زندانی با اتهام قتل در زندان رجایی شهر اجرا شد.
روز گذشته، بیستم آذرماه ۹۵، این زندانیان جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بودند.
شایان ذکر است، یکی از زندانیانی که قرار بود برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شود، به مناسبت «تولد حضرت محمد» توسط اولیای دم ۲۴ ساعت قبل از انتقال و بدون هیچ قید و شرطی توسط اولیای دم بخشیده شد و از طناب دار نجات یافت.
این زندانی از ۵ سال پیش در زندان به سر می برد. وی با اتهامات قتل و سرقت به اعدام، یک سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ردمال و متهم ردیف دوم نیز به اتهام سرقت به شش ماه حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق و رد مال محکوم شده بودند.
لازم به تاکید است، اجرای حکم اعدام این ۱۰ زندانی تا لحظه تنظیم این خبر توسط رسانه های داخلی ایران اطلاع رسانی نشده است.

۱۳۹۵ آذر ۱۵, دوشنبه

وضعیت سه زندانی سنی مذهب رجایی شهر؛ دو اعتصاب غذا و یک زندانی بیمار

خبرگزاری هرانا – درحالی که فواد رضا زاده و جمال قادری در بند زندانیان سنی مذهب رجایی شهر کرج به ترتیب در شانزدهمین و چهارمین روز اعتصاب غذا به‌سر می‌برند، بی توجهی به وضعیت وخیم سلیمان پیروتی، زندانی آزار دیده و شدیدا بیمار این بند هم‌چنان ادامه دارد.
zendan-2به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سلیمان پیروتی زندانی سنی‌مذهب و بیمار زندان رجایی‌شهر کرج حدود دو هفته گذشته پس از دومین سکته قلبی به بیمارستان خارج از زندان منتقل شده بود. آقای پیروتی در اتفاقی نادر توسط ماموران همراه در بیمارستان با عنوان «داعشی کثیف» به مردم معرفی و توسط آنان و با اجازه مامورین مورد توهین و ضرب و شتم قرار گرفت. این زندانی بیمار علی‌رغم گذشت یک هفته و به سر بردن در دوره نقاهت ناشی از دومین سکته قلبی و عوارض ناشی از آن از جمله فلج شدن نیمی از بدن با وضعیتی حاد، هم‌چنان بدون رسیدگی در زندان رجایی‌شهر کرج رها شده است.

درحالی‌که وضعیت پزشکی این زندانی، در زندان از ۱۲ روز پیش «حاد» بوده، مسئولین زندان هیچ اقدامی دراین رابطه انجام نمی‌دهند. این موضوع باعث خشم و رنجش هم‌بندی‌های وی و نگرانی خانواده پیروتی شده است.

هم‌چنین در این بند، فواد رضا زاده در شانزدهمین روز اعتصاب غذا بسر میبرد. وضعیت جسمی‌ وی نامناسب گزارش می شود.
گزارش می شود درحال حاضر آقای رضا زاده بیشتر از ۱۲ کیلوگرم وزن از دست داده است. با فشار خون ۱۰ روی ۶، توانایی ایستادن روی پا و راه رفتن را ندارد. درنتیجه اعتصاب غذای اعتراضی اش، ازناحیه معده و کلیه بشدت احساس درد میکند.
آقای رضازاده از روز سه‌شنبه ۳۰ آبان‌ماه در اعتراض به عدم اعطای مرخصی علی‌رغم فوت پدرش، در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد.جمال قادری نیز در همین بند، وارد چهارمین روز اعتصاب خود شد. این زندانی با توجه به مشکلات فراوان که برای خود و خانواده اش در طول ۷ سال حبس بوجود آمده برای رسیدن به حقوق قانونی خود از جمله مرخصی و آزادی مشروط که در رأس آن قرار دارد دست به اعتصاب غذا زده است.
آقای قادری به تحمل ۸ سال حبس محکوم شده است که در حال حاضر ۷ سال آن را در شرایط سختی سپری کرده است.
وضعیت حاد این سه زندانی درحالی گزارش می‌شود که مسئولین قضایی و زندان تاکنون به آن‌ها کوچکترین توجهی نکرده‌اند.
هرانا در روزهای اخیر از اظهارات صریح قاضی ناظر بر زندان مبنی بر محروم بودن زندانیان سنی مذهب زندان رجایی شهر از بسیاری حقوق اولیه و امتیازاتی برابر با سایر زندانیان به درخواست وزارت اطلاعات خبر داده بود.
درحال حاضر حدود ۵۰ زندانی سنی‌مذهب در سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ زندان رجایی‌شهر کرج نگهداری می‌شوند. این زندانیان با صدور بیانیه ای رفتار صورت گرفته با سلیمان پیروتی را محکوم کرده و خواستار عذرخواهی مسئولین شده بودند.

۱۳۹۵ آذر ۱۰, چهارشنبه

بیش از یک سال بلاتکلیفی علی زاهد در زندان اوین

ali-zahed
خبرگزاری هرانا – علی زاهد، زندانی سیاسی در بند ۳۵۰ زندان اوین است. وی از بیش از یک سال پیش بعد از نقض حکم، منتظر تعیین شعبه هم‌ارز بوده و در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد. ضمن این‌که با مرخصی وی نیز موافقت نمی‌شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم علی زاهد، حدود یک سال پیش توسط «قاضی رازینی» در دیوان‌عالی کشور نقض شده است. اما هم‌چنان وی منتظر تعیین شعبه هم‌ارز برای بررسی مجدد، به صورت بلاتکلیف در این زندان نگهداری می‌شود.
یک منبع نزدیک به آقای زاهدی با اعلام این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “این بلاتکلیفی درحالی است که با مرخصی او نیز موافقت نمی‌شود.”

اعاده دادرسی پرونده علی زاهد، در آبان‌ماه سال گذشته پذیرفته شده بود.

علی زاهد ۴۸ ساله، متاهل و دارای یک فرزند است. او اردیبهشت ماه ۱۳۸۷ از سوی ماموران وزارت اطلاعات دستگیر و به اداره اطلاعات شیراز منتقل شد. دلیل اولیه بازداشت آقای زاهد، دوستی با محسن اسلامیان بود. اسلامیان در فروردین ماه سال ۱۳۸۸ به اتهام ارتباط با انجمن پادشاهی و دست داشتن در بمب گذاری حسینیه شیراز اعدام شده بود.
محسن اسلامیان متولد سال ۶۶ دانشجو، مجرد و اهل شیراز بود.
آقای زاهد در ابتدا به اعدام و سپس با یک درجه تخفیف به حبس ابد محکوم شد. این زندانی سیاسی برای اولین بار و پس از هفت سال زندان در شهریور ماه سال ۹۴ برای ۵ روز به مرخصی آمده بود.

۱۳۹۵ آذر ۹, سه‌شنبه

اعدام دو زندانی در رشت و شیراز

edam-gorohi
خبرگزاری هرانا ـ یک زندانی با اتهام قتل و یک زندانی با اتهامات مربوط به مواد مخدر به ترتیب مورخ ۶ آذر در زندان رشت و روز سوم آذر در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز شنبه ۶ آذر ماه یک زندانی با اتهام قتل عمد در زندان مرکزی رشت اعدام شد.
این زندانی “شعبان رنجبر” نام داشت و از ۲۰ سال پیش به همین اتهام در زندان بسر می‌برد.
روز سه‌شنبه هفته گذشته نیز یک زندانی با اتهامات مربوط به مواد مخدر در شیراز اعدام شده است.
سحرگاه روز سه‌شنبه ۳ آذر ماه یک زندانی که با اتهامات مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود در زندان مرکزی شیراز (عادل‌آباد) اعدام شد.
هویت این زندانی «مهدی شمسی‌نژاد» فرزند عباس ۳۶ ساله و اهل قزوین بوده است. منابع مطلع  گفتند وی متأهل بوده و دو فرزند چهار و نه ساله داشته است.
مهدی شمسی‌نژاد دی ماه سال ۱۳۹۳ به اتهام حمل ۶۰۰ گرم ماده محرک شیشه (مت آمفتامین) و ماده مخدر کراک بازداشت و اسفند ماه ۱۳۹۴ در شعبه ۳ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی هاشمی به اعدام محکوم شد.
با وجود گذشت یک هفته منابع رسمی از اعلان خبر این اعدام خودداری کرده‌اند.

۱۳۹۵ آذر ۲, سه‌شنبه

انتقال دست کم چهار زندانی محکوم به اعدام به انفرادی در زندان ندامتگاه کرج

محسن جمالی یکی از منتقل شدگان
خبرگزاری هرانا ـ روز جاری دست کم چهار زندانی محکوم به اعدام با اتهامات مربوط به “مواد مخدر” جهت اجرای حکم به سلول‌های انفرادی ندامتگاه کرج منتقل شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز مورخ دوم آذر ماه، دست کم چهار زندانی در زندان ندامتگاه کرج با اتهامات مربوط به مواد مخدر جهت اجرای حکم اعدام به سلول‌های انفرادی این زندان منتقل شدند.

هویت احراز شده چهار زندانی توسط هرانا عبارت است از: “محسن جمالی” متولد سال ۱۳۶۸ از سالن سه، “یاسر کاویانی” از سالن پنج، بعلاوه دو شهروند بلوچ؛ “داوود توتال زهی و آسف محمد سعیدپور” از سالن دو این زندان.

گفتنی است به خانواده های این زندانیان اعلام شده است که فردا صبح جهت ملاقات آخر در زندان حضور یابند.
حکم اعدام این زندانیان در روزهای آتی اجرا خواهد شد.

۱۳۹۵ آبان ۱۹, چهارشنبه

عدام در ملاء عام یک زندانی در شیراز

edam
خبرگزاری هرانا ـ صبح روز جاری یک زندانی متهم به «تجاوز به عنف» در شیراز در ملاء عام اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از روابط عمومی دادگستری فارس، «مصطفی – ک» معروف به سعید که در سوابق کیفری خود محکومیت زندان به اتهام سرقت از منازل را داشته پس از دستگیری در شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان فارس به اتهام زنای به عنف به اعدام در ملاء عام محکوم شد.
این حکم پس از تأیید در شعبه سی و دوم دیوان عالی کشور و استیذان معاون اول قوه قضائیه صبح امروز به اجرا درآمد.

۱۳۹۵ آبان ۱۰, دوشنبه

تعلل در اعزام به بیمارستان و مرگ زندانی جوان در خرم‌آباد

zendan-2
خبرگزاری هرانا – زندانی ۳۳ ساله زندان پارسیلون خرم‌آباد به دلیل تعلل مسئولین زندان در اعزام وی به بیمارستان، عصر روز گذشته جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز نهم آبان ماه ۹۵، «سعید محمدی» زندانی ۳۳ زندان پارسیلون خرم‌اباد در استان لرستان به دلیل تعلل مسئولین در اعزام وی به بیمارستان، عصر روز گذشته جان خود را از دست داد.
یک منبع نزدیک به این زندانی با اعلام این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “سعید به علت رسیدگی نکردن و دیر رساندن به بیمارستان دیروز ساعت ۴ بعدظهر فوت شد.”
آقای محمدی با اتهامات مربوط به مواد مخدر در زندان پارسیلون نگهداری می‌شد.
لازم به ذکر است هر چند از بیماری و عارضه پزشکی آقای محمدی اطلاعی در دست نیست اما شاهدین و نزدیکان آقای محمدی از انتظار طولانی مدت او برای رسیدگی پزشکی علیرغم وخامت حال در زندان خبر می دهند. این انتظار به صورت تصاعدی باعث وخامت وضعیت جسمی آقای محمدی و نهایتا فوت او شد.

۱۳۹۵ آبان ۶, پنجشنبه

نامه سرگشاده دو برادر هنرمند زندانی از زندان اوین

Rajabian-mehdi-hosseinخبرگزاری هرانا – دو برادر هنرمند زندانی، مهدی و حسین رجبیان در زندان اوین با نگارش نامه‌ای در خصوص آنچه که در طول این چند ماه در زندان بر آن‌ها گذشته، در مورد اعتصاب غذای اعتراضی ماه گذشته و «فریب» توسط یک مقام قضایی، محرومیت از دیدار با وکیل و دیگر موارد حقوق نقض شده‌شان سخن گفته و از همه هنرمندان جهان خواستار نشان دادن «واکنشی مسالمت آمیز در شأن هنر» و تنها نگذاشتن‌شان شده‌اند. متن کامل این نامه درپی می‌آید.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهدی و حسین رجبیان در تاریخ شانزدهم شهریور به طور تنبیهی از یکدیگر جدا شده و به ترتیب در بند‌های هشت و هفت زندان اوین نگهداری می‌شوند. درپی این اقدام، این دو برادر از روز بعد دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده بودند.
یک منبع نزدیک به این زندانیان در زمان آغاز تنش ها به هرانا گفته بود: “مهدی با اعمال زور به بند هشت منتقل شده و حسین هم‌چنان در بند ۷ زندان اوین نگهداری می‌شود. این دو برادر در اعتراض به این اقدام دست به اعتصاب غذا زده و خواستار تحمل حبس در کنار یکدیگرند.”
هم‌اکنون این دو برادر هنرمند زندانی، با نگارش نامه‌ای در خصوص آنچه که در طول این چند ماه در زندان بر آن‌ها گذشته پرده برداشتند.
متن کامل این نامه را در ادامه بخوانید؛
“از آنجا که مجال هیچ گونه توضیحی در خصوص پرونده‌ ی قضایی مان نمانده، تنها در این مجال به وصف گوشه ای از آنچه که در طول این چند ماه در زندان اوین بر ما گذشته، بسنده خواهیم کرد، شاید مقامات قضایی کشور که به شکل غیر قابل باوری از اوضاع مطلع و از آن اظهار بی اطلاعی کرده اند در این خصوص از ماوقع به صورت کامل باخبر شده وجای هیچ گونه بهانه تراشی نداشته و واکنش درخور یک هنرمند را در این راستا ازخود نشان دهند؛ چراکه غیر از هنر دغدغه‌ای نداشته و هیچ گونه تأکید با استفاده از هر کلمه و ترجیع بند موسوم یا غیر موسومی هرگز نمی تواند بر این تعهد سرپوش بگذارد و از آن دغدغه‌ی جاودان در ما بکاهد؛ پس با دیدگاهی برآمده از هنر باید اذعان داشته باشیم که هیچ کدام از مقامات تاکنون به وعده هایی که به ما دادند عمل نکرده و به خواسته های ما در کمال ناباوری و تعجب پاسخی قانع کننده و منطقی نداده‌اند.

۱۳۹۵ مهر ۲۷, سه‌شنبه

مرگ یک کولبر با شلیک مستقیم نیروی انتظامی در کرمانشاه

koshtar-ghatl-kolbaran-koulbar-kolbar
خبرگزاری هرانا – درپی شلیک مستقیم نیروهای انتظامی مرزبانی، یک کولبر در استان کرمانشاه جان خود را ازدست داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک کولبر ساکن تازه آباد ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه با شلیک مستقیم نیروهای انتظامی کشته شد.
«احمد نظری»، هویت احراز شده این شهروند توسط هرانا است.
کولبران (حمل کنندگان) به کارگران مرزی گفته می‌شود که برای کسب درآمد زندگی خود مجبور به حمل اجناسی می‌شوند. کولبران بیشتر در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه مشغول به کولبری هستند. آن‌ها از روی ناچاری و در قبال دست‌مزد ناچیز اقدام به حمل و ورود کالای خارجی از نقاط غیر رسمی گمرکی می‌کنند.
به این ترتیب که کالای مورد نظر طبق تعریف دولت ایران قاچاق محسوب می‌شود بر روی پشت این شهروندان و یا از طریق حمل با حیوان بارکش از مناطق صعب العبور مرزی به داخل شهرها و روستاهای مرزی انتقال داده می‌شود.

۱۳۹۵ مهر ۲۶, دوشنبه

تفتیش و ضبط دستنوشته های بهنام ابراهیم زاده توسط حفاظت زندان

خبرگزاری هرانا – صبح روز گذشته ماموران دفتر حفاظت اطلاعات زندان رجایی‌شهر کرج اقدام به تفتیش و ضبط وسایل و دست‌نوشته‌های بهنام ابراهیم‌زاده فعال کارگری در این زندان نمودند. وی با «توسل به زور» از بند دو دارالقران «به بهانه بهداری» به سالن ۱۲ زندانیان سیاسی-امنیتی در بند ۴ منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز گذشته شنبه ۲۴ مهرماه بهنام ابراهیم‌زاده کارگر زندانی در زندان رجایی‌شهر کرج علی‌رغم مخالفت با «توسل به زور» از بند دو دارالقران «به بهانه بهداری» به سالن ۱۲ زندانیان سیاسی-امنیتی در بند ۴ منتقل شده است.
behnam ebrahimzadeh
یک منبع نزدیک به این زندانی با اعلام این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “ماموران دفتر حفاظت اطلاعات زندان همزمان با انتقال اقدام به ضبط وسایل و دست‌نوشته‌های بهنام نمودند. وی هم‌چنین توسط آقای امرآبادی مسئول مددکاری زندان نیز تهدید شده است.”
بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری متولد ۱۳۵۶ اولین بار سال ۱۳۸۷ به اتهام شعارنویسی و فعالیت تبلیغی در شهر اشنویه بازداشت شد.
آقای ابراهیم زاده دومین بار یازدهم اردیبهشت ۱۳۸۸ و همزمان با روز جهانی کارگر، همراه با جمعی از فعالان کارگری و مدنی در پارک لاله تهران بازداشت و بعد از یک ماه به قید وثیقه آزاد شد.
این کارگر زندانی سومین بار بیست و دوم خردادماه ۱۳۸۹ بازداشت شد. او پس از بازداشت مدت ۴ ماه در سلول های انفرادی زندان اوین تحت فشار و بازجویی بود و پس از ان به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی در دادگاهی کوتاه و بدون حضور وکیل، بهنام ابراهیم زاده را به بیست سال حبس تعزیری محکوم کرد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال کاهش یافت.
بهنام ابراهیم زاده در جریان حمله‌ی گارد زندان اوین به بند ۳۵۰ موسوم به “پنجشنبه سیاه” مورد ضرب و شتم واقع شد و به مدت ۱۵ روز نیز به انفرادی های بند ۲۴۰ منتقل شد.

۱۳۹۵ مهر ۱۷, شنبه

بازداشت سه شهروند عرب سنی‌مذهب در اهواز

abdolmalek-emad-heydari
خبرگزاری هرانا – روز پنج‌شنبه هفته گذشته نیروهاى اداره اطلاعات اهواز با یورش به یک منزل در منطقه «ملاشیه» در اهواز، سه برادر یک خانواده را همراه با ضرب و شتم و شکستن شیشه‌ها بازداشت کردند. به گفته نزدیکان، دختر این خانواده نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفته و همچنین مادر این خانواده نیز در اثر این خشونت‌ها و ایجاد فضای رعب و وحشت به دلیل سکته قلبی در بیمارستان بستری است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنج‌شنبه ۱۵ مهرماه ۱۳۹۵، نیروهاى اداره اطلاعات اهواز اقدام به بازداشت سه شهروند عرب سنی‌مذهب ساکن منطقه ملاشیه در غرب شهر اهواز با نام‌های عبد المالک حیدرى ۳۸ ساله، محمد حیدرى ۲۶ ساله و عماد حیدرى ۲۵ ساله نمودند.
یک منبع نزدیک به خانواده حیدری در این مورد به گزارشگر هرانا توضیح داد: “نیروهاى اداره اطلاعات همراه نیروهاى بسیج بدون داشتن مجوز قضائى، روز پنج‌شنبه در ساعت ۸ شب وارد منزل حیال حیدرى شده و سه فرزند این خانواده را توام با ضرب و شتم و شکستن شیشه‌ها و تخریب برخی وسایل خانه بازداشت کردند.”
این منبع در ادامه افزود: “دختر این خانواده نیز که قصد جلوگیری از بازداشت برادرانش را داشت توسط مامورین مورد ضرب و شتم قرار گرفت.”
منبع نزدیک به خانواده حیدری در پایان تاکید کرد: “این فضای رعب و وحشت باعث شد مادر این خانواده دچار سکته قلبی شود و در حال حاضر در بیمارستان و در بخش ICU بسترى است.”
شایان ذکر است که عماد حیدرى پیش از این چندین نوبت توسط اداره اطلاعات اهواز با اتهام تبلیغ مذهبی مورد احضار قرار گرفته بود.
تا زمان تنظیم این گزارش از اتهامات و محل نگهداری این شهروندان اطلاعی به دست نیامده است.

۱۳۹۵ مهر ۵, دوشنبه

یک زندانی در زندان ارومیه اعدام شد

خبرگزاری هرانا – سحرگاه روز جاری یک زندانی با اتهام قتل در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شد.
edam zendan uromiyeh
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سپیده‌دم امروز دوشنبه پنجم مهرماه، حکم قصاص یک زندانی با اتهام قتل در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد.
«امیر بهروز» هویت احراز شده این زندانی توسط هرانا است. وی روز گذشته جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل و موفق به کسب رضایت اولیای دم نشد.
آقای بهروز پیش از این نیز یک بار برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود که با گرفتن مهلت به بند بازگشته بود.

۱۳۹۵ مهر ۳, شنبه

آلبالوهای جنسی' یالثارات و واکنش سینماگران و وزارت ارشاد

واکنش‌ها به نوشته جنجال برانگیز مجله یالثارات در مورد سه سینماگر ایرانی همچنان ادامه دارد.
نشریه رسمی انصار حزب‌الله، حدود دو هفته پیش در مطلبی با عنوان "سونامی کثیف آلبالوهای جنسی چگونه به سینما آمد" ضمن حمله چند‌باره به محتوای فیلم فروشنده، با ذکر داستانی به زعم خود از آنچه "مثلث عشقی و کثیف سه تن از اهالی سینما" می‌خواند، گزارش کرد.
گرچه برای شخصیت‌های داستان منتشر شده اسامی مستعار به کار رفته - شهرزاد، قباد و فرهاد- (شخصیت‌های سریال شهرزاد) اما ارجاع‌ها بیش از آن روشن هستند که مخاطبان متوجه اتهام‌هایی که نویسنده به ترانه علیدوستی، اصغر فرهادی و مانی حقیقی نسبت داده نشوند.
در واکنشی غیرمستقیم، روز گذشته ترانه علیدوستی با انتشار تصاویری از اصغر فرهادی و مانی حقیقی در صفحه شخصی‌ خود در توییتر و اینستاگرام، این‌ دو نفر را در حکم اعضای خانواده خود خواند و از حمایت و همراهی آنها قدردانی کرد.
آقای حقیقی در دهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی که یکشنبه شب، ۲۸ شهریور در تهران برگزار شد، مطلب مورد بحث را "هم فکاهی و هم هرزه‌نگاری" دانست و از شکایت خود، اصغر فرهادی و ترانه علیدوستی از یالثارات خبر داد. او با بیان این که "روی کمک و همیاری مسئولان" چندان حساب نمی‌کند، نه تنها از اهالی سینما بلکه از همه مردم خواست پیگیر برخورد با این نشریه باشند.
سخنگوی وزارت ارشاد، حسین نوش‌آبادی صبح امروز، دوشنبه ۲۹ شهریور با اعلام اینکه "هتک حرمت جدید" این مجله در قوه قضاییه در دست بررسی است، افزود: "موضع ارشاد قبلا در این خصوص اعلام شده و پروانه را لغو کرده است، ما این نشریه را به لحاظ قانونی جز نشریات نمی دانیم. همچنان موضع ما لغو پروانه این نشریه است و این مهم در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است".

۱۳۹۵ شهریور ۲۷, شنبه

حسین علیزاده: موسیقی را حذف کنید، مشکل گرسنگی حل می‌شود؟

حسین علیزاده، موسیقیدان برجسته ایرانی، با انتقاد از محدودیت‌های اخیر پرسیده است آیا اگر موسیقی در ایران به کلی حذف شود، مشکلات گرسنگی، بی‌خانمانی و افسردگی در جامعه ایران حل می‌شود؟
آقای علیزاده در مصاحبه با روزنامه شرق گفته است: "آقایان بیایید موسیقی را نه‌ فقط از یک شهر خاص، که از همه ایران حذف کنید... یعنی در رادیو و تلویزیون و وزارت ارشاد و… هرچه از موسیقی هست همه را ببندید. در این صورت ببینید با چنین رفتاری مسئله جامعه ما، گرسنگی مردم، بی‌خانمانی عده‌ای و افسردگی عده‌ای دیگر حل می‌شود؟"
در هفته‌های اخیر شماری از محافطه‌کاران گفته‌اند که برگزاری یا لغو کنسرت‌ها برای مردم اهمیتی ندارد و مشکلات با اولویت مردم فقر و بیکاری هستند.
حسین علیزاده در مصاحبه خود محدودیت‌های اخیر برای برگزاری کنسرت‌ها را "سیاسی" دانسته و گفته است: "تبلیغات جالبی نیست که عده‌ای از موضعشان علیه موسیقی استفاده سیاسی کنند و در ازایش از جایی دیگر امتیاز بگیرند. چرا به خودتان اجازه می‌دهید به موسیقی توهین و آن را تحریف کنید؟"
آقای علیزاده در عین حال به مشکلاتی که از زمان قدرت گرفتن جمهوری اسلامی در ایران برای موسیقی به وجود آمده نیز اشاره کرده است.
او گفته است: "اوایل انقلاب حتی وقتی در تهران برای خانواده‌های جنگ‌زده کنسرت می‌دادیم، با اسلحه روی صحنه ریختند و با تیر هوایی در فضای باز شلیک کردند و مانع کنسرتمان شدند."
"حتی ما به جبهه‌های جنگ رفتیم تا برای رزمنده‌هایی که می‌جنگیدند، موسیقی اجرا کنیم و به آنها روحیه دهیم، آنجا هم با مانع مواجه شدیم."

۱۳۹۵ شهریور ۲۱, یکشنبه

افشای فساد کلان، پشت پرده‌ی جنگ قدرت/ رضا حقیقت نژاد

hossrin-fereidoun-hassan-rohaniماهنامه خط صلح – مجتبی ذوالنور، نماینده‌ی تندروی شهر قم، ۲۸ مرداد به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، هشدار داد که موضعش درباره‌ی اتهامات برادرش حسین فریدون را اعلام کند. سه نماینده‌ی مجلس دهم هم، نامه‌ای با همین مضمون به رئیس جمهور ایران نوشته‌اند. چهار نماینده‌ی مجلس هم، در نامه‌ای به وزیر اقتصاد افشا کرده‌اند حسین فریدون در جریان تحریم، ۴۰ سفر به دوبی و استانبول داشته و باید روشن شود که در گردش مالی ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد تومانی مربوط به چند صرافی، چه نقشی داشته است. برخی از نمایندگان هم پیگیر پرونده‌ی تحصیلی حسین فریدون هستند و می‌گویند او به صورت غیرقانونی در دوره‌ی دکترا پذیرش شده است. پیش از این احمد توکلی، نماینده‌ی سابق مجلس ایران هم، از روحانی خواسته بود به این اتهامات واکنش نشان دهد. در ۹ ماه گذشته، مشابه این درخواست از سوی رسانه‌ها و چهره‌های اصولگرا ده‌ها بار تکرار شده ولی پاسخی جز سکوت از حسن روحانی شنیده نشده است.محمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاح طلب، چند روز پیش به خبرگزاری فارس گفته است تاثیر حسین فریدون کم شده و این تصمیم را شخص حسن روحانی گرفته است. آیا چنین تصمیمی می‌تواند منتقدان دولت حسن روحانی را راضی کند؟
برای درک بهتر موضوع بهتر است سری به مصاحبه‌ی مجتبی ذوالنور با خبرگزاری بسیج بزنیم. او عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و رئیس فراکسیون روحانیت مجلس است. ذوالنور قبل از ورود به مجلس مشاور عالی نماینده‌ی ولی فقیه در سپاه بود. می‌توان او را مشهورترین چهره‌ی تندروی مجلس دانست، و هم‌چنین از نزدیک‌ترین نمایندگان به سپاه.
با توجه به سوابق او و سوژه‌ی مورد گفتگو، نمی‌توان اظهارنظر ذوالنور را شخصی دانست. یک جریان رسانه‌ای و سیاسی نزدیک به سپاه، در حال پیگیری این موضوع است. رصد سوابق نمایندگان پیگیری کننده در مجلس هم، این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد.
ذوالنور هم‌چنین در گفتگو با خبرگزاری بسیج گفته است اگر روحانی پاسخ ندهد، “بعضی از نمایندگانی که اطلاعات زیادی در این زمینه دارند”، دست به “افشاگری” می‌زنند. بنابراین مهم‌ترین ابزار تهدید جریان پیگیر ماجرای حسین فریدون،‌ “بگم بگم” است. ذوالنور هم‌چنین گفته “پس از افشاگری نمایندگان”، ‌دستگاه‌هایی که کار بازرسی و قضایی را انجام می‌دهند، “به وظیفه‌ی خود عمل می‌کنند”. به عبارت دقیق‌تر، پس از این افشاگری‌ها، حسین فریدون احضار یا بازداشت می‌شود.
سه نماینده‌ی مجلس هم که به حسن روحانی نامه نوشته‌اند، تاکید کرده‌اند رئیس جمهور،‌ حسین فریدون را از خودش “دور نموده” ولی “ایشان هم‌چنان تلاش می‌کند در کنار شما باشد و در امور دخالت کند”. آن‌ها بر همین مبنا درخواست کرده‌اند حسین فریدون به نهاد ریاست جمهوری ممنوع الورود شود و این کار به ملت اعلام شود.

۱۳۹۵ شهریور ۱۹, جمعه

آخرین وضعیت علی معزی زندانی سیاسی تبعیدی

خبرگزاری هرانا – علی معزی زندانی سیاسی بند هشت زندان اوین که درپی اعتراض به درگیری زندانیان عادی و سیاسی در این بند، به زندان رجایی شهر کرج تبعید شده بود، به دلیل نقص در مدارک تبعید، از زندان رجایی‌شهر عودت داده شده و در حال حاضر در قرنطینه بند ۴ زندان اوین بصورت بلاتکلیف نگهداری می‌شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی معزی زندانی سیاسی تبعیدی به زندان رجایی‌شهر کرج به دلیل نقص مدارک به طور موقت به زندان اوین عودت داده شده است.
ali.moezi
یک منبع نزدیک به این زندانی سیاسی در توضیح این موضوع به گزارشگر هرانا گفت: “وقتی آقای معزی به زندان رجایی‌شهر تبعید می‌شود، درآنجا مسئولین زندان می‌گویند نامه تبعید بایستی با امضای دادستان و رئیس اجرای احکام باشد. درصورتی که نامه تنها به امضای رئیس زندان اوین و رئیس حفاظت این زندان رسیده بود.”
این منبع مطلع در ادامه افزود: “آقای معزی را به زندان اوین بازگردانده و فعلا در قرینطه بند ۴ زندان اوین نگهداری می‌کنند و مسئولین این زندان به دنبال امضای دادستان و رئیس اجرای احکام برای تبعید او هستند.”
لازم به یادآوری است مورخ پانزدهم شهریور ماه، شب هنگام در سالن ۱۰ بند ۸ زندان اوین، درپی تنش و درگیری میان تنی از زندانیان عادی و سیاسی این بند، زندانی سیاسی بهنام موسیوند مورد ضرب‌وشتم قرار گرفت و از ناحیه سر زخمی شد. از سوی دیگر علی معزی دیگر زندانی سیاسی این بند در پی اعتراض به مسئولین بند، صبح روز بعد به زندان رجایی‌شهر کرج تبعید شد.
آقای معزی از سلامت جسمانی خوبی برخوردار نیست و به دلیل مشکل روده هایش دچار خونریزی مداوم است.
علی معزی از تومور مثانه، بیماری پروستات و ناراحتی کلیوی رنج می برد و با مخالفت مسئولین با مرخصی وی جهت درمان و اعزام به بیمارستان روبروست و از رسیدگی پزشکی در طول مدت زندان محروم بوده است.لازم به یاد آوری است که آقای معزی در پرونده ای جدید در زندان به تبلیغ علیه نظام متهم شده است، او در آذرماه سال گذشته به شعبه بیست و هشت دادگاه انقلاب احضار و مجددا توسط قاضی مقیسه به یک سال حبس تعزیری محکوم شده و در این دادگاه از حق وکیل نیز محروم بوده است. وی همچنین پیش از این یک بار دیگر با همین اتهام در دادگاه کرج محاکمه شده بود.
آقای معزی که سابقه بازداشت و زندان در دهه ۶۰ را نیز دارد، در پاییز ۸۷ دستگیر و به دو سال حبس تعزیری و سه سال حبس تعلیقی محکوم شده بود که پس از تحمل دو سال حبس در زندان رجایی شهر و آزادی از زندان، مجددا در خرداد ماه سال ۹۰ بازداشت شد.
این زندانی سیاسی به اتهام هوادارى از سازمان مجاهدین خلق به چهار سال حبس محکوم شده بود که تا پیش از تشکیل پرونده جدید قرار بود فروردین ماه سال ١٣٩۴ آزاد شود. نامبرده سپس بصورت غیابی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

۱۳۹۵ شهریور ۱۳, شنبه

اعدام یک زندانی متهم به قتل در زندان اردبیل

edam
خبرگزاری هرانا ـ صبح امروز یک زندانی ۲۲ ساله متهم به قتل با عدم جلب رضایت اولیای دم در زندان مرکزی اردبیل اعدام شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، ناصر عتباتی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اردبیل از اجرای حکم قصاص متهم به قتل «پزشک معروف اردبیلی» خبر داد و گفت: “این حکم صبح امروز در زندان مرکزی اردبیل اجرا شد”.
وی در رابطه با روند رسیدگی به این پرونده اظهار کرد: “به لحاظ اهمیت موضوع و جوی که پس از قتل این پزشک معروف اردبیلی ایجاد شده بوده، بررسی این پرونده با دستور ریاست دادگستری استان اردبیل به صورت ویژه، خارج از نوبت در دست بررسی قرار گرفت”.
وی تصریح کرد: “این پرونده با حضور وکیل اولیای دم و دو وکیل متهم، در دادگاه کیفری یک استان اردبیل و در حضور ۳ قاضی و نماینده دادستان در جلسات متعدد مورد رسیدگی قرار گرفت و حکم بر قصاص قاتل صادر شد”.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اردبیل یادآور شد: “این حکم در دیوان عالی کشور تایید و با توجه به تقاضای اولیای دم مبنی اجرای حکم قصاص، صبح امروز اجرا شد”.